en-GBel-GR
X

Μάθε κάτι για το ελαιόλαδο «Ασκληπιός»!

Στο λάδι της πανάρχαιας ποικιλίας «Ολύμπια», αρμόζει ονομασία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» προς τιμή του ημίθεου που κατά την μυθολογία, υπήρξε ο πρώτος διάσημος θεραπευτής. Διέδωσε την υγιεινή διατροφή, ως ασπίδα προστασίας της υγείας των ανθρώπων, με χρήση βοτάνων της ελληνικής γης στα οποία ανήκει και το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο «Ασκληπιός», Για τα διατροφικά συστατικά και τα διακριτικά χαρακτηριστικά του έχουν αποφανθεί δύο κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδος:
1ο Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Φαρμακογνωσίας. Μετά από χημική ανάλυση, δείγματος λαδιού «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», πιστοποιεί πως οι δείκτες που καθορίζουν τις φαινόλες, είναι υψηλότεροι κατά 3,5 φορές , των μέσων διεθνών δεικτών που χαρακτηρίζουν ένα «Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο».

Στα «σχόλια», τονίζεται πως τα συγκεκριμένα συστατικά του το εντάσσουν «στην κατηγορία ελαιόλαδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 Ε.Ε.»
Ως εκ τούτων, το λάδι «Ασκληπιός», εκτός της υψηλής διατροφικής αξίας, διαθέτει υψηλούς δείκτες φαινολών (ελαιοκανθάλης και Ελαιασίνης) που αποτελούν φυσική ασπίδα της υγείας, από σοβαρές παθήσεις.

2ο Από το Τεχνολογικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, Εργαστήριο Γευσιογνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Πήγαμε δείγμα ελαιόλαδου «Ασκληπιός» και μετά την εξέταση, το κατέταξε στην πρώτη θέση, χωρίς καμία αρνητική παρατήρηση.

Ανάλυση δείγματος:.

  • Ελάττωμα:Κανένα!
  • Ταξινόμηση :Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο.
  • Ένταση χαρακτηριστικών: Μεσαία κατηγορία! (Φρουτώδους + πικρού + πικάντικου)
  • Ανάλυση αρωμάτων:Βοτάνων + Λουλουδιών + Φύλλου ντομάτας.

Η διασύνδεση της ποιότητας του συγκεκριμένου λαδιού, με το όνομα Ασκληπιός, θα φάνταζε υπερβολική, αν δεν υπήρχαν τα Πιστοποιητικά, των δύο κορυφαίων επιστημονικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Μάθε κάτι ακόμα!

Copyright [2017] by 

An Optisoft Web-Creation